Over kokos

Kokoshusk op transportband

Dankzij kokos kan
de natuur zijn gang gaan

Kokos heeft een lange levensduur omwille van zijn complexe, natuurlijke samenstelling. Bij het inbrengen van kokos in de bodem komen natuurlijke stoffen vrij, waaronder koolstof, die op hun beurt humus creëren. Je kan dus rekenen op een zeer gezonde bodem met goede schimmels, bacteriën en allerlei bodemdiertjes. Dit bodemleven transporteert alle essentiële stoffen naar de planten en/of bomen, die zo een betere wortelvoeding krijgen. Bovendien worden de meststoffen door de kokos vastgehouden, waardoor frequente bemesting overbodig wordt. Je kan de natuur dus rustig zijn gang laten gaan.

Kokosproducten regelen het vocht in de bodem

Het gebruik van kokosproducten leidt bovendien tot een optimale kruimelstructuur in de bodem, wat het dichtslibben tegengaat en de bodem luchtig houdt. Ook vermijdt de toepassing van kokos uitdroging van de bodem, omwille van zijn groot vochtregulerend vermogen. Kokosproducten zorgen voor een directe wateropname en houden water zeer goed vast. Bij een teveel aan water, wordt het afgestoten.

Kokoshusk detail

Unieke eigenschappen van kokos

Rijk aan koolstof

Een gezond bodemleven is essentieel voor een goede wortelgroei van de plant. De bacteriën in de bodem zijn opgebouwd uit koolstof, wat overvloedig aanwezig is in kokos.

Optimale kruimelstructuur

Het gebruik van kokos leidt tot een optimale kruimelstructuur in de bodem, wat het dichtslibben of het te luchtig zijn van de bodem tegengaat.

Lange levensduur

Kokos heeft een lange levensduur omwille van haar complexe, natuurlijke samenstelling.

Vochtregulerend vermogen

Kokos heeft een groot vochtregulerend vermogen. Het zorgt namelijk voor een directe wateropname, zelfs na een lange periode van droogte, en houdt bovendien het water zeer goed vast.

Cradle to cradle

Het gebruik van kokos beantwoordt aan het Cradle to Cradle-principe. De bast van kokos is geen afval, maar een voedingsbron voor fauna en flora. Er worden namelijk heel wat producten en afgeleiden van gemaakt.

Levensboom

De kokospalm noemen we ook wel eens de levensboom. Het is namelijk één van de nuttigste en mooiste bomen ter wereld.

“Bij de productie van kokos creëren we betere werkgelegenheid en leefomstandigheden voor de lokale bevolking in Azië.”