Onze aanpak

Kokoshusk op transportband

Wij zijn er voor particulier & grootverbruiker

Onze medewerkers komen op aanvraag ter plaatse om professioneel advies te verlenen over de voordelen van kokos voor de groei van planten en bomen. Met ons verdeelnetwerk in Vlaanderen bieden we bovendien een ruime diversiteit aan producten aan, zowel in bulk als zakgoed, en ten behoeve van particulieren, tuinaannemers, aannemers van openbare werken, besturen, gemeenten, etc.
Bovendien rekenen we ook vele professionelen, hoofdzakelijk grootverbruikers van kokosturf in de exportsector, tot onze trouwe klanten.

“Dringend kokosproducten nodig? Je kan rekenen op een snelle service bij onze verdelers. Samen met hen beschikken we over een grote voorraad bulk- en palletwaren.”

Kokoshusk op transportband

Ervaringsdeskundigen op het gebied van kokosproducten

In 2010 besloten Marc van Dael en Luc Weerts de krachten te bundelen en hun kennis van bedrijfsorganisatie en van substraten in te zetten voor een onderneming met kokos als belangrijkste grondstof. Zo werd Copertiz geboren, een combinatie van kennis, ervaring en een onophoudelijke zoektocht naar productverbetering.

Kokos als grondstof beschikt over uitzonderlijke eigenschappen. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de hoge organische waarde, de lange levensduur en het vochtregulerend vermogen. Allen in één duurzaam product, dat kwalitatief onderscheidend is en we dan ook met veel passie aanbieden.

Een betere wereld begint bij jezelf… & bij Copertiz

Copertiz controleert grondig de aangevoerde grondstoffen en staat zelf in voor de productie, handling, verpakking en opslag onder het RHP-kwaliteitslabel. Zo streven we, dagelijks en met veel enthousiasme, naar een toonaangevende rol in de diverse domeinen waarin kokosproducten- en substraten ingezet worden.

Bij Copertiz dragen we graag bij aan een betere wereld. Zo zetten we ons in voor werkgelegenheid in de tropen, en betere leefomstandigheden alsook eerlijke handel voor de lokale bevolking. Gedreven door Fair Trade, vermijden we uitbuiting en kinderarbeid in onze productie van kokos.

Kokoshusk detail
Kokoshusk op transportband

Duurzaamheid & milieu, één van onze pijlers

Bij de kokosnotenoogst, die meermaals per jaar plaatsvindt, blijft de buitenbast van de noot als restfractie achter. Het hergebruik van deze buitenbast als basisgrondstof voor onze producten, geeft zowel onze producten als ons productieproces een duurzaam karakter. In tijden als deze, waarin milieu een cruciaal thema uitmaakt, is dit één van onze sterkste pijlers. Kokosproducten nodig?

Een blik achter de schermen

“De kokosturf wordt ook in het land van herkomst getraceerd, zo kunnen we onze leveringen volgen van de boom tot bij jou.”